PressWeb

Tiskové zprávy/tisková zpráva je podle slovníkové definice obsáhlejším textovým sdělením, které je určeno médiím. Jak má v praxi vypadat a co vám otištění tiskové zprávy v médiích může přinést za benefity?

Jaké výhody mají tiskové zprávy

Tiskové zprávy zdroj informací. V případě, že pro vaše sdělení je skutečně adekvátní formou tisková zpráva, tak jde o informaci, kterou takto lze předat velmi snadno. Její sepsání není náročné časově, neboť jde o tradiční nástroj, jehož struktura má zřetelně stanovená pravidla. Musí být věcná, stručná a zřetelně formulovaná Lze ji též účinně cílit na konkrétní skupinu novinářů, případně ji přizpůsobit i na základě daného média.

Také s sebou tento typ propagace nese i nízké náklady. Nulové náklady může obnášet rovněž jejich distribuce – tiskové zprávy totiž lze snadno posílat i elektronickou poštou. Zde je nicméně ale potřeba zohlednit, zda bude potřeba je personalizovat či nikoli. Elektronické předávání tiskových zpráv s sebou současně opět nese i úsporu z hlediska času.

Tiskové zprávy nebo PR články

Tiskové zprávy se distribují v zásadě do tiskových agentur nebo přímo do médií. Pak má smysl volit především zavedené portály, u nichž máte jistotu kvality. Za všechny lze jmenovat například portály jako Aktualitycz.cz, Tiskové zprávy.eu, Svět-ženy.cz, iZprávydnes.cz. Platí zde, že v okamžiku, kdy se vám podaří svou tiskovou zprávu dostat alespoň do jednoho média, zástupci těch ostatních se sami začnou po informacích pídit. Dojde tedy i bez vašeho přičinění k tomu, že sdělení vejde ve známost v rámci širokého okruhu příjemců.

Tiskové zprávy a možná rizika

Tiskové zprávy. Ovšem pozor, s tiskovými zprávami se pojí také jedno zásadní riziko. Bez dobrých kontaktů se vám může stát, že se zrovna ta vaše ztratí vzhledem k vysoké konkurenci v záplavě ostatních. Důležitá je i chytlavost a poutavost sdělení.

Tiskové zprávy a jejich vypracování. Proto má smysl nechat přípravu tiskových zpráv na profesionálech. Komunikační agentura Press News Media pro vás zajistí komplexní tvorbu podkladů v oblasti public relations, což zahrnuje také sepsání a vydávání tiskových zpráv. Agentura sama si vytipuje vhodné novináře ze své databáze a adekvátním způsobem je dokáže vzhledem k charakteru informace oslovovat.

Redakce Press-News.cz

Doporučuje další zajímavé články na mediích

Copywrighter.cz

Promo-clanky.cz

SEOlaborator.cz

Jana Studio

View more posts from this author

Aktuální Zprávy

Čerstvé zprávy a události z domova i ze světa. Aktuality ze světa sportu a financí. Novinky v oblasti módy a bydlení. Zprávy aktuálně.

Novinky-Zpravy.cz

Novinky-Zprávy.cz Vám přináší zprávy ze světa a informace ze společnosti. Novinky-Zprávy.cz

iZpravyDnes.cz

iZprávyDnes - zpravodajství z domova. Business News. iZprávyDnes.

zprávy dne

Profi články

Ekompetence kompetence představují souhrn vědomostí, dovedností, schopností, postojů a hodnot důležitých pro osobní rozvoj a uplatnění každého člena společnosti

Press Media

Press Media mediální dům, který vydá vaše tiskové zprávy na zpravodajských portálech. Press Media. Kde vydat Tiskovou zprávu? na portále Press Media.

české zprávy

AktualityCZ

AktualityCZ, zajímavosti ze světa zpráv, dnešní zprávy, možnost zveřejnění tiskových zpráv. AktualityCZ